Perheeni tulee huomenna luokseni juhlimaan siskoni kolmekymppisiä. Lupasin leipoa juhlia varten mustikkapiirakan. Eipä tullut tarkistettua leivontahyllyä ennen leipomista. Olen ilmeisesti kesäkuun alussa käyttänyt kaikki sokerini ja leivinjauheeni hääkakkuihini. Minun piti leipoa mustikkapiirakkaa luottoreseptilläni. Piirakasta tulikin vaihtoehtopiirakka, kun pohjan sokeri vaihtui kookossokeriin ja leivinjauhe vaihtui ruokasoodaan. Päällisen sokeri ja perunajauho vaihtui taas hyytelösokeriin. Tein piirakan 26 cm irtopohjavuokaan, sillä piirakkavuokani oli hukassa. Huomenna päästään sitten maistamaan tuliko piirakasta syömiskelpoinen, jos ei niin ei auta kuin kaataa vaan lisää vaniljakastiketta piirakan päälle! :D
maanantai 8. elokuuta 2016
torstai 4. elokuuta 2016
Rocky Road
Suoritin tänään kaappien tyhjennystä. Kaapista löytyi ainekset Rocky Roadiin. Eipä ole vaikeaa. Sulata suklaa, heitä sekaan Vaahtokarkkia ja keksin palasia.
maanantai 1. elokuuta 2016
Kuningatarpavlova
Pitkästä aikaa taas täällä, tällä kertaa pikkusiskoni Rosan aikaansaannoksella. Rosa hemmotteli meitä kuningatarpavlovalla. Mustikat ja vatut oli itsepoimittuja, niiden lisäksi marenkipohjan päällä oli vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. Pavlova on gluteeniton herkku ja maidottoman siitä saa helposti vaaahdottamalla kermavaahdon sijaan soija- tai kauravaahtoa. Vaniljakastikkeena käytettiin Alpron vaniljakastiketta, joka on ihanan paksua.
Marenkipohja:
4 valkuaista
2,5 dl hienoa sokeria
2 tl perunajauhoa tai maizenaa
1 tl etikkaa
Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
oman maun mukaan vaniljakastiketta
oman maun mukaan tuoreita marjoja
Lämmitä uuni 125 °C asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon puolet sokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput sokerit ja perunajauho/maizena samalla vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista ja eikä tipu ylösalaisin nostetusta kulhosta. Sekoita lopuksi joukkon etikka. Kaada marenkivaahto leivinpaperin päälle ja muotoile ympyrän muotoiseksi. Voit jättää reunan korkeammaksi. Paista uunin alatasolla 1,5h. Anna jäähtyä/kovettua rauhassa esim. yön yli. Koristele pavlova vaniljakastikkeella, kermavaahdolla ja marjoilla.
keskiviikko 15. kesäkuuta 2016
Hääkakku: Semi Naked Cake, semisti nakukakku tummasuklaatäytteellä
Leivon hääjuhliini 15 kakkua. Tein koekakun kahteen kertaan ennen häitä. Ensimmäisestä versiosta kirjoitin tänne. Kakussa on mehevä sukkaapohja ja sisällä suklaalla höystettyä tuorejuustotäytettä sekä vadelmaa. Edellisellä kerralla käytin toiseen väliin valkosuklaata ja toiseen maitosuklaata. Tällä kertaa tein täytteet kokonaan tummalla suklaalla, koska vaatimuksena oli laktoositon kakku. Yksi kakuista oli gluteeniton, siinä vaihdoin vehnäjauhot kaurajauhoon. Gluteeniton kakku onnistui muuten hyvin, mutta leikkaaminen oli vain vähän hankalampaa, kun se oli hiukan murenevaisempi. Koekakusta poiketen tein vadelmista sosetta enkä laittanut vadelmia kokonaisena kakkuun. Näin sain vadelmaa tasaisemmin koko pohjalle.Kakun kuorrutin voikreemillä. Pohjan paistoin 26 cm vuoassa. Valmiin kakun koristelin pionilla, neilikalla ja terttuneilikalla. Kukat oli pätkitty sopivan mittaiseksi ja työnnetty kakkuun pystyyn Wiltonin kakkupiikillä. Ylin kakkukuva minun kuva-arkistoista, muut kakkukuvat hääkuvaajamme Mikko Pääkkösen kuvaamia.
Määrät/Linkit:
1,5 x Mehevä suklaakakkupohja
torstai 7. huhtikuuta 2016
Pinaattiletut
Siskoni teki iltapalaksi itselleen ja 3-vuotiaalle pojalleen pinaattilettuja. Alkuperäinen ohje löytyy googlettamalla maailman parhaat pinaattiletut. Siskoni käytti Lidlin tuoretta babypinaattia. Koko taikina sekoitettiin blenderissä ja kaadettiin siitä suoraan kuumalle rasvaiselle pannulle. Nam nam! :)
Lettutaikina:
350 g tuoretta pinaattia
5 dl täysmaitoa
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 rkl sulatettua voita
Huuhtele pinaatti ja laita blenderiin kaikkien muiden ainesten kanssa. Blendaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Paista öljyllä tai voilla kuumalla pannulla ja tarjoile puolukkahillon kera.
Pullantuoksuinen koti
Vietämme huomenna isäni 64 v. syntymäpäiviä. Isäni tykkää kovasti pullasta, joten päätin leipoa sitä hänelle. Litran taikinasta syntyi 2 pellillistä voisilmäpullia ja 3 pellillistä korvapuusteja. Pullat tein Teksaspullan ohjeellani. Voisilmäpullat tein samasta taikinasta. Pyörittelin pienet pyöreät pullat, tökkäsin reiän pullan keskelle ja laitoin pienen nokareen voita reikään. Voitelin pullat ja laitoin sokeria lopuksi pullan päälle. Korvapuustien tekemistä minun pitää vielä harjoitella, tekemilläni kun ei pullien kauneuskilpailua voittaisi, mutta makuhan on onneksi tärkein. Pullantuoksuista kotia ei voita mikään! :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)