torstai 15. syyskuuta 2016

Yöpöytien maalausprojekti

Löysin FB-kirpputorilta pari edullista puista yöpöytää, jotka olivat väärän värisiä. Viime kesän hääprojektista jäi pari spraymaalipurkkia. Päätin maalata yöpöydät valkoisiksi. Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta, kun maalasin spraymaalilla. Taisi jäädä myös viimeiseksi kerraksi, sellainen sotku siitä syntyi ja haju oli myös aika voimakas. Minulla oli 2 maalipurkkia, yhdestä purkista riitti yhteen yöpöytään, kun maalasi 3 kerrosta. Maalasin parvekkeella, naapurikin pääsivät haistelemaan maalinkäryä. Kukaan ei kuitenkaan tullut valittamaan hajuhaitoista. Kaikesta huolimatta olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, vaikkei maalipinta välttämättä tarkempaa tarkastelua kestä.

Ennen

Jälkeen
  

maanantai 8. elokuuta 2016

Vaihtoehtoinen mustikkapiirakka

Perheeni tulee huomenna luokseni juhlimaan siskoni kolmekymppisiä. Lupasin leipoa juhlia varten mustikkapiirakan. Eipä tullut tarkistettua leivontahyllyä ennen leipomista. Olen ilmeisesti kesäkuun alussa käyttänyt kaikki sokerini ja leivinjauheeni hääkakkuihini. Minun piti leipoa mustikkapiirakkaa luottoreseptilläni. Piirakasta tulikin vaihtoehtopiirakka, kun pohjan sokeri vaihtui kookossokeriin ja leivinjauhe vaihtui ruokasoodaan. Päällisen sokeri ja perunajauho vaihtui taas hyytelösokeriin. Tein piirakan 26 cm irtopohjavuokaan, sillä piirakkavuokani oli hukassa. Huomenna päästään sitten maistamaan tuliko piirakasta syömiskelpoinen, jos ei niin ei auta kuin kaataa vaan lisää vaniljakastiketta piirakan päälle! :D

torstai 4. elokuuta 2016

Suklaaviikunat

Kaappeja tyhjentäessä syntyi Rocky Roadien lisäksi suklaalla kuorrutettuja kuivattuja viikunoita.


Rocky Road

Suoritin tänään kaappien tyhjennystä. Kaapista löytyi ainekset Rocky Roadiin. Eipä ole vaikeaa. Sulata suklaa, heitä sekaan Vaahtokarkkia ja keksin palasia.


maanantai 1. elokuuta 2016

Kuningatarpavlova

Pitkästä aikaa taas täällä, tällä kertaa pikkusiskoni Rosan aikaansaannoksella. Rosa hemmotteli meitä kuningatarpavlovalla. Mustikat ja vatut oli itsepoimittuja, niiden lisäksi marenkipohjan päällä oli vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. Pavlova on gluteeniton herkku ja maidottoman siitä saa helposti vaaahdottamalla kermavaahdon sijaan soija- tai kauravaahtoa. Vaniljakastikkeena käytettiin Alpron vaniljakastiketta, joka on ihanan paksua.


Marenkipohja:
4 valkuaista
2,5 dl hienoa sokeria
2 tl perunajauhoa tai maizenaa
1 tl etikkaa 

Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
oman maun mukaan vaniljakastiketta
oman maun mukaan tuoreita marjoja 

Lämmitä uuni 125 °C asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää  joukkoon puolet sokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput sokerit ja perunajauho/maizena samalla vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista ja eikä tipu ylösalaisin nostetusta kulhosta. Sekoita lopuksi joukkon etikka. Kaada marenkivaahto leivinpaperin päälle ja muotoile ympyrän muotoiseksi. Voit jättää reunan korkeammaksi. Paista uunin alatasolla 1,5h. Anna jäähtyä/kovettua rauhassa esim. yön yli. Koristele pavlova vaniljakastikkeella, kermavaahdolla ja marjoilla. 

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hääkakku: Semi Naked Cake, semisti nakukakku tummasuklaatäytteellä

Leivon hääjuhliini 15 kakkua. Tein koekakun kahteen kertaan ennen häitä. Ensimmäisestä versiosta kirjoitin tänne. Kakussa on mehevä sukkaapohja ja sisällä suklaalla höystettyä tuorejuustotäytettä sekä vadelmaa. Edellisellä kerralla käytin toiseen väliin valkosuklaata ja toiseen maitosuklaata. Tällä kertaa tein täytteet kokonaan tummalla suklaalla, koska vaatimuksena oli laktoositon kakku. Yksi kakuista oli gluteeniton, siinä vaihdoin vehnäjauhot kaurajauhoon. Gluteeniton kakku onnistui muuten hyvin, mutta leikkaaminen oli vain vähän hankalampaa, kun se oli hiukan murenevaisempi. Koekakusta poiketen tein vadelmista sosetta enkä laittanut vadelmia kokonaisena kakkuun. Näin sain vadelmaa tasaisemmin koko pohjalle.Kakun kuorrutin voikreemillä. Pohjan paistoin 26 cm vuoassa. Valmiin kakun koristelin pionilla, neilikalla ja terttuneilikalla. Kukat oli pätkitty sopivan mittaiseksi ja työnnetty kakkuun pystyyn Wiltonin kakkupiikillä. Ylin kakkukuva minun kuva-arkistoista, muut kakkukuvat hääkuvaajamme Mikko Pääkkösen kuvaamia.

Määrät/Linkit:

1 x Sokerikreemi

vadelmasosetta oman maun mukaan







torstai 7. huhtikuuta 2016

Pinaattiletut

Siskoni teki iltapalaksi itselleen ja 3-vuotiaalle pojalleen pinaattilettuja. Alkuperäinen ohje löytyy googlettamalla maailman parhaat pinaattiletut. Siskoni käytti Lidlin tuoretta babypinaattia. Koko taikina sekoitettiin blenderissä ja kaadettiin siitä suoraan kuumalle rasvaiselle pannulle. Nam nam! :)

Lettutaikina:
350 g tuoretta pinaattia
5 dl täysmaitoa
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 rkl sulatettua voita

Huuhtele pinaatti ja laita blenderiin kaikkien muiden ainesten kanssa. Blendaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Paista öljyllä tai voilla kuumalla pannulla ja tarjoile puolukkahillon kera.