Punaviinimarjakookoskerroskiisselissä yhdistyy makea ja kirpeä maku.
Kaikki happamat marjat sopivat tähän kiisseliin, kokeile vaikkapa
tyrnimarjaa tai karpaloa. Tsekkaa nämä reseptit, mamman marjapiirakka ja raparperipiirakka, jos tykkäät kirpeän makeasta.
Punaviinimarjakiisseli:
4 dl vettä
3 dl punaviinimarjoja
0,3 dl sokeria
1,5 - 2 rkl perunajauhoja + 0,5 dl vettä
Kookoskiisseli:
4 dl kookosmaitoa
1 dl maitoa
0,3 dl sokeria
2 rkl maizenaa
Mittaa
kookosmaito, maito, sokeri ja maizena kasariin tai kattilaan ja
kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Annostele
lämmin kookoskiisseli jälkiruoka-astioihin ja ripottele sokeria
kiisselin pinnalle, jottei siihen muodostu kalvoa. Jätä jäähtymään.
Mittaa
vesi, punaviinimarjat ja sokeri kasariin tai kattilaan. Anna kiehua
miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes marjoista on imeytynyt maku
liemeen ja marjan kuoret näyttävät värittömiltä. Siivilöi kuoret pois
liemestä ja kaada mehu takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot ja vesi
keskenään ja lisää se ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan
sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa. Kaada punaviinimarjakiisseli
jäähtyneen kookoskiisselin päälle ja ripottele pinnalle sokeria, jottei
siihen muodostu kalvoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti