tiistai 12. elokuuta 2014

Kirpeä kerroskiisseli

Punaviinimarjakookoskerroskiisselissä yhdistyy makea ja kirpeä maku. Kaikki happamat marjat sopivat tähän kiisseliin, kokeile vaikkapa tyrnimarjaa tai karpaloa. Tsekkaa nämä reseptit, mamman marjapiirakka ja raparperipiirakka, jos tykkäät kirpeän makeasta.  


Punaviinimarjakiisseli:
4 dl vettä
3 dl punaviinimarjoja
0,3 dl sokeria
1,5 - 2 rkl perunajauhoja + 0,5 dl vettä

Kookoskiisseli:
4 dl kookosmaitoa
1 dl maitoa
0,3 dl sokeria
2 rkl maizenaa

Mittaa kookosmaito, maito, sokeri ja maizena kasariin tai kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Annostele lämmin kookoskiisseli jälkiruoka-astioihin ja ripottele sokeria kiisselin pinnalle, jottei siihen muodostu kalvoa. Jätä jäähtymään.

Mittaa vesi, punaviinimarjat ja sokeri kasariin tai kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes marjoista on imeytynyt maku liemeen ja marjan kuoret näyttävät värittömiltä. Siivilöi kuoret pois liemestä ja kaada mehu takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää se ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa. Kaada punaviinimarjakiisseli jäähtyneen kookoskiisselin päälle ja ripottele pinnalle sokeria, jottei siihen muodostu kalvoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti