torstai 28. elokuuta 2014

Mustikkavadelmajuustokakku brownie-pohjalla

Rakastan juustokakkuja ja brownieseja. Näiden makujen yhdistelmänä syntyi marjaisa juustokakku mutakakkumaisella brownie-pohjalla. Aiemmin olen tehnyt tuorejuustobrownieta eli brownieta tuorejuustopäällisellä, ohjeen löydät täältä. Tein kakun neliön malliseen vuokaan, jossa sivun pituus oli 23,5 cm. Vuokani vastaa noin 26 cm:n halkaisijaltaan olevaa pyöreää vuokaa. Alunperin ajattelin käyttää kakkuun pelkästään mustikoita, mutta en löytänytkään niitä tarpeeksi pakkasesta, joten lisäsin joukkoon vadelmia, kunnes sain 250g täyteen. Pohjasta tuli aika paksu. Ensi kerralla taidan puolittaa sen ja vaihtaa mustikat happamampiin marjoihin kuten puolukoihin, karpaloihin tai viinimarjoihin.


Pohja:
150g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
3,5 dl sokeria
2 rkl  vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3 munaa
2,25 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 dl kermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g pakastemustikoita ja -vadelmia
noin 1 dl sokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä

Tee pohja ensiksi. Laita uuni 175 asteeseen lämpenemään. Sulata kattilassa voit ja sulata sitten tumma suklaa voin joukkoon. Sekoita joukkoon sokerit ja suola. Sekoita munat mukana yksitellen ja kääntele lopuksi joukkoon jauhot. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Pohjan kuuluu jäädä keskeltä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Vaahdota kermavaahto. Sekoita marjasurvos tuorejuuston ja sokerin kera. Liuota liivatteet 0,5 dl:aan kiehuvaa vettä, sekoita kunnes liivate on kokonaan liennut. Sekoita liuennut liivat tuorejuustoseoksen joukkoon kunnolla. Kääntele kermavaahto joukkoon ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa tai ajan salliessa koko yön yli.

2 kommenttia: