maanantai 4. elokuuta 2014

Pasta alla carbonara eli Miilunpolttajan spaghetti

Tein tänään pasta alla carbonaraa toisin sanoen miilunpolttajan spaghettia. Pasta on saanut nimensä miilunpolttajien mukaan. Tarinan mukaan pasta on alunperin valmistettu hiilien päällä. Toisen tarinan mukaan mustapippuri pastan seassa näyttää pieniltä hiilen palasilta. Muistan tehneeni miilunpolttajan spaghettia yläasteella kotitalouden tunnilla. Siitä on melkein 20 vuotta aikaa. Ei enää mitään mielikuvaa mau'sta ja koostumuksesta. Korkea aika kokeilla siis uudelleen! :) Käytin tätä ohjetta.


Tarvitset:
400 g spaghettia 

2 rkl neitsyt oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
140g (1 pkt) pekonia suikaloituna

2,5 dl maitoa
1,5 dl parmesaania raastettuna
4 munaa eroteltuna
mustapippuria
suolaa

1. Keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä.
2. Freesaa silputtu valkosipuli ja suikaloidut pekonit öljyssä kattilassa. Vähennä sitten lieden lämpötilaa.
3. Sekoita kulhossa maito, juusto, suola ja pippuri. Lisää joukkoon myös valkuiaiset erotelluista kananmunista ja sekoita hyvin. Varo rikkomasta keltuaisia.
4. Kaada valutetus spaghetit pekonin joukkoon kattilaan. Kaada sekaan myös munamaitoseos ja poista kattila levyltä. Sekoita pari minuuttia. Kuuma spaghetti kypsentää valkuaisen ja sakeuttaa kastikkeen.
5. Aseta annokset pöydälle ja lisää kunkin annoksen päälle yksi keltuainen. Rouhi vielä pippuria päälle ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti