keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Tomaattikeitto

Hirveä hinku tomaattikeittoa. Ei auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen! :) Tein tomaattikeiton paseeratusta tomaatista ja kermasta. Maustoin mm. oreganolla ja chilillä. Keiton kruunasi turkkilainen jogurtti ja basilika. Aijai, kun oli hyvää. Keitto toi lämpöä näihin kylmeneviin syysiltoihin.


Keittoainekset:
1 pieni sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk/ 500 g paseerattuja tomaatteja
5 dl vettä
1 chilin palko
hyppysellinen sokeria
suolaa ja pippuria
1 dl kermaa

Päälle:
turkkilaista jogurttia
krutonkia
thaibasilikaa

1. Kuullota pilkotut valkosipulit, sipuli ja oregano pehmeiksi voiöljyseoksessa matalalla lämmöllä kattilassa.
2. Lisää paseerattu tomaatti ja 5 dl kylmää vettä kattilaan. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vielä silputtu chili joukkoon ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää kerma, anna porista miedolla lämmöllä vielä toiset 10 minuuttia.
3. Annostele keitto. Mausta ja koristele ruokalusikallisella turkkilaista jogurttia, krutongilla ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti