sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tattipekonipasta

Perheemme miespuolinen henkilö äänesti tattipastan puolesta, kun vaihtoehtona olivat pasta tai risotto. Sillä Sipuli -blogista löytyi resepti, jonka pohjalta lähdin pastaani tekemään. Pastasta tuli todella hyvää.


 Raaka-aineet:
250 g spagettia tai muuta pastaa
140 g pekonikuutioita
1 sipuli silputtuna
3 kynttä valkosipulia silputtuna
430 g herkkutattia siivuttuna
voita tai öljyä
timjamia
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
muita mausteita oman maun mukaan
parmesaania

1. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä.
2. Laita pekonikuutiot kylmälle pannulle. Lämmitä pannu. Kun pekonit ovat päästäneet osan rasvoistaan, freesaa sipuli, valkosipuli ja timjami pekonirasvassa. Heitä herkkutattipalat sekaan ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää tarvittaessa voita pannulle. Kun sienet ovat kauniin paahtuneita, lisää kerma ja keittele hetken kokoon. Mausta suolalla, pippurilla ja muilla mausteilla oman maun mukaan.
3. Sekoita kermainen tattikastike pastan sekaan. Tarjoa heti. Raasta lautasannoksen päälle parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti