maanantai 29. syyskuuta 2014

Porkkanakuppikakut

Tehtiinpä viikonloppuna 14-vuotiaan pikkusiskoni Rosan ja hänen ystävänsä Nixun kanssa porkkanakuppikakkuja. Tytöt tekivät koko homman alusta loppuun asti itse. Minä toimin virallisena valvojana ja maistajana! :)



Kuppikakut (noin 20 kappaletta):
350 g kuorittua porkkanaa raasteena (4 isoa porkkanaa)
3 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä
3 munaa
1,5 dl valkoista sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl (rypsi)öljyä
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:
Pähkinärouhetta
Suklaarouhetta
Nonparellia
Porkkanaraastetta
Mintunlehtiä

1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri.
2. Vatkaa munat ja sokerit. Sekoita raaste ja öljy taikinan joukkoon.
3. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne sitten taikinan joukkoon kunnolla sekoittaen.
4. Nostele taikina kahden lusikan avulla muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyyttä. Muffinssi on kypsää, kun tikkuun ei jää taikinaa.
5. Sekoita kuorrutus. Kuorruta kakut lusikan avulla ja koristele haluamillasi koristein.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti