torstai 11. syyskuuta 2014

Omenapiirakka

Tätä omenapiirakkaa teen syksyisin, kun naapuritalon omenat kypsyvät :D Talon omistajat jättävät sankoihin jalkakäytävän viereen eri lajikkeita kerättyjä omenoita sekä tyhjiä pusseja, jotta ohikulkijat saavat otettua niitä helposti mukaansa. Ihanaa! :) Piirakan voi syödä lämpimänä tai kylmänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Itse tykkään enemmän kylmästä piirakasta vaniljakastikkeella. Piirakan tein tällä kertaa suorakulmion muotoiseen vuokaan (vuoka 22cm x 32 cm). Pellillistä varten ainekset voi tuplata.

Ainekset:
n. ½ kg omenoita
2 kanamunaa
1,5 dl sokeria
75 g sulaa margariinia
1 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
0,5 dl sokeria
kanelia
50 g sulaa margariinia
2 dl kaurahiutaleita

vaniljakastiketta, jäätelöä

1. Kuori omenat halutessasi. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon rasva.Lisää vuorotellen maito ja kuivat aineet.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Asettele omenat päälle.
4. Sekoita sokeri, kaneli, margariini ja kaurahiutaleet. Ripottele päällyste piirakan pinnalle.
5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.
6. Tarjoa lämpimänä tai jäähdytettynä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti