torstai 10. syyskuuta 2015

Karpalokinuskiraakakakku

Vietimme siskosten kesken tyttöjen iltaa ja samalla nuorimman siskoni Rosan synttäreitä. Rosa toivoi ruoaksi terveellisiä herkkuja. Päätin tehdä tyttöjen iltaa varten taannoin Greenstreetin raakakakkukurssilla maistamaani puolukkakinuskiraakakakkua. Tämä raakakakku sisältää aika paljon sokeria raakakakuksi. En väitä, että se on terveellistä, mutta ehkä vähän terveellisempi herkku kuin tavallinen höttökermakakku. Jokainen pala tätä kakkua on silkkaa energiaa, onneksi kakku on niin täyteläistä, ettei sitä voi hirveän isoa palaa syödä kerrallaan. Tälläkään kertaa en noudattanut alkuperäistä reseptiä, yksinkertaisesti sen takia, ettei minulla ollut kaikkia aineksia. Alla on resepti, jolla tein kakun.

Karpalokinuskiraakakakku

Pohja:
1 dl kookosjauhoja
1 dl kookospalmusokeria
2 rkl kookosöljyä

Kinuskitäyte:
2 dl kookosmaitoa
1,5 dl kookospalmusokeria
1 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta
1 tl pikakahvijauhetta
2 tl soijalesitiinia
0,5 tl aitovaniljajauhetta
0,5 tl suolaa
2 kourallista cashew-pähkinää
0,75 dl kookosöljyä juoksevana

Karpalotäyte:
2 dl kookosmaitoa
2 tl psylliumia
2 kourallista cashew-pähkinää
80 g hunajaa
2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta
0,5 tl aitovaniljajauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl soijalesitiinia
2 dl sulia karpaloita
1,25 dl kookosöljyä juoksevana

1. Sekoita tehosekoittimessa pohjan ainekset. Taputtele leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sekoita tehosekoittimessa kinuskitäytteen ainekset. Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen kovettumaan vartiksi.
3. Sekoita karpalotäytteen ainekset tehosekoittimessa. Kaada kovettuneen kinuskitäytteen pohjalle. Koristele halutessasi karpaloilla.

Yl'kulmassa raakakakkukurssilla tehty puolukkakinuskikakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti