keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Appelsiiniriisi

Tekipä yhtäkkiä mieleni appelsiiniriisiä. Tätä oli usein opiskeluaikoina lounaalla jälkkäriksi. Silloin en osannut arvostaa juuri ollenkaan. Nyt oli yhtäkkiä saatava ja kaapista sattui löytymään sopivasti riisipuuroainekset, appelsiinia ja kermaa. Appelsiinit olivat jääkaapissa jo kuukauden päivät odottaneet syöjäänsä, mutta kauppa ei käynyt eli hävikistä herkuksi linjalla taas mennään. Kauaa ei tässä mennyt aikaa ja hyvältä maistui hyvin jäähdytettynä.


Riisipuuro:
1 dl puuroriisiä
1 dl vettä
5 dl maitoa
ripaus suolaa

2,5 dl kermaa
vajaa 1 dl sokeria
4 appelsiinia


Keitä riisipuuro pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan ja jäähdytä. Leikkaa appelsiineista kuoret pois ja lohko. Vispaa kerma ja mausta sokerilla. Sekoita appelsiinit ja kerma jäähtyneen puuron joulkkoon ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti