maanantai 7. toukokuuta 2018

Tahmariisiä mangolla (sticky rice with mango)

Kävimme taannoin Thaimassa ja siellä mieheni lempparijälkkäri oli tahmariisi tarjoiltuna mangon kera. Jokin aika sitten hän tuli kotiin kaupasta mangojen ja kookosmaidon kanssa. Ei auttanut kuin ruveta hommiin. Netistä löytyi helppo ohje, jolla lähteä yrittämään. Melko hyvin onnistui näin ensikertalaiseksi ja ei tarvinnut edes ottaa sitä melkein 30e maksanutta Clas Ohlsonilta ostettua bambuhöyrytyskoria käyttöön... Vinkkinä, että jos sellaista tarvii niin kannattaa käydä jostain etnisestä kaupasta ostamasta. Oli meinaan puolet halvempia ellei jopa kolmasosan hinnasta... Kyllä harmitti, kun näin seuraavana päivänä.



2 dl tahmariisiä
2 dl vettä

1 dl kookosmaitoa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa

Liota riisejä vedessä 10 minuutin ajan. Kaada vesi pois ja mittaa joukkoon 2 dl vettä. Kuumenna täydellä teholla 6 minuuttia, puolivälissä välillä sekoittaen. Ota pois mikrosta ja anna levätä kannen/kelmun alla. Sekoita kookosmaito, sokeri ja suola. Lämmitä kuumaksi ja sekoita riisin joukkoon. Leikkaa mangot ja tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti