sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Daisy-mummon helppo raparperipiirakka

Käytiin poikamme pikkuserkun synttäreillä ja saimme siellä tätä ihanaa raparperipiirakkaa, joka oli kuulemma herkullisuutensa lisäksi maailman helpointa ja nopeinta tehdä. Ohje on alunperin serkun Daisy-mummolta. Oli ihan pakko kysyä reseptiä ja pistää testiin. Minun raparperini olivat viime vuoden raparpereja pakkasesta. Serkku kertoi tehneensä sekä tuoreesta että pakastetusta ja hyvin on kuulemma toiminut molemmin tavoin.



Pohja:
n. 1 l pilkottua raparperia
(n. 0,5 dl sokeria)
1-2 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 dl sulaa margariinia/voita
1 muna

Sekoita pohjan raparperit, sokerit (oman maun mukaan) ja perunajauhot ja kaada uunivuokaan. Sekoita pinnalle sokerit, vehnäjauhot ja leivinjauheet. Lisää sekaan sula voi ja muna. Kaada raparperien pinnalle ja paista 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen. Jäisillä raparpereilla paistettaessa aikaa meni puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti