lauantai 9. kesäkuuta 2018

Mayan couscouspata

Kävin ystäväni Mayan luona kylässä ja hän tarjosi minulle todella herkullista kasviscouscouspataa. Pyysin heti reseptiä ja päätin nimetä ruoan Mayan couscouspadaksi. Tein heti samana iltana pataa miehelleni ja hänen ystävälleen päivälliseksi ja vielä parin päivän päästä tein sitä uudemman kerran. En ole aiemmin ollut couscousin ystävä, mutta hyvin tehty ja maustettu ruoka vei kielen mennessään ja nyt on couscousia ostettu meille kotiin ja opeteltu valmistamaan sitä. Tämä ruoka on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Hyvin uppoaa kaikki kasviksetkin tänne ja helposti tulee syötyä se vaadittu 500g, kun tarjoaa vielä salaatin ruoan kylkeen. Tarjosin tämän ruoan jämiä siskolleni remppalounaalla ja hänkin äänesti ruoan jatkoon. Mieheni kommentti oli, että tätä saa tehdä toistekin. Resepti on siis tallennettava myös tänne arkistoon. Alla oleva kuva on otettu ystäväni ruokapöydästä, annoksessa ei ollut paprikaa, kun ei kuulemma mahtunut enää pellille. Itse kuitenkin lisäsin omiin kokkauksiini ne paprikatkin. Kuvan nappasin vasta ensimmäisten suupalojen jälkeen...



Tarvitset:
5 dl couscousia
5,5 dl vettä
1-2 liemikuutiota
1 tl kurkumaa
voi nokare tai loraus öljyä
mausteita oman maun mukaan esim.  suolaa/pippuria

1 paprika
1 munakoiso
1 rasiallinen herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
mausteita oman maun mukaan esim. suolaa/pippuria

1 pkt fetaa
1 prk kivettömiä oliiveja

Kuutio isoon kulhoon paprika, munakoiso, herkkusienet ja kesäkurpitsa. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja mausteita oman maun mukaan, itse maustoin vaan suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa puolisen tuntia 200 asteessa, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä pintaan. Valmista couscous sillä välin, kun kasvikset paahtuvat uunissa. Kiehauta vesi ja liota joukkoon liemikuutio sekä kurkuma. Kaada joukkoon couscous ja jätä hautumaan kannen alle 5-10 minuutiksi, kunnes neste on imeytynyt kokonaan. Hakkaa/pilko kypsynyt couscous irtonaiseksi ja sekoita halutessasi joukkoon voinokare tai loraus öljyä. Sekoita lopuksi joukkoon oliivit, kuutioidut fetat sekä paahdetut kasvikset. Maista ja mausta halutessasi vielä suolalla, pippurilla tms. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti