lauantai 23. kesäkuuta 2018

Avokado-minttupehmis

Vauva sai maistaa ekaa kertaa ikinä avokado-minttupehmistä. Tein pehmiksen Samasta padasta -kirjan reseptillä. Emme ole vielä omaa kopiota kirjasta saaneet, mutta saimme kaverilta pari valittua reseptiä kuvana. Poika tykkäsi pehmiksestä kuin hullu puurosta. Hyvin upposi siis vauvalle ja myös vanhemmillekin. Seuraavaksi voitaisiinkin testata mansikka- ja mustikkajätskejä. Kovasti odotamme omaa kirjaamme, jonka pitäisi saapua ensi viikolla. Nimesin tämän hävikistä herkuksi, koska meillä menee usein banaanit ylikypsiksi ennen kuin ehdimme niitä syömään. Yleensä heitän tällaiset banaanit joko smoothien joukkoon, pakkaseen pilkottuina, banaanikakkuun tai banaanimuffinsseihin. Tällä kertaa kaivoin juuri näitä mustaksi menneitä banskuja pakkasesta ja sopivasti oli kaapissa limeä ja kypsää avokadoa, puutarhan puolelta kävin hakemassa minttua. Jätski oli tosi helppo tehdä, kaikki ainekset kulhoon ja blenderillä surrur, jos blenderi uhkaa hyytyä niin hetken odotus/sulatus ja uusiksi vaan. Tästä annoksesta riitti hyvin 4:lle. Tätä herkkua meillä tehtään kyllä useamminkin! 


Tarvitset:
1 limen mehut
1 iso kypsä avokado
3 jäistä banaania puolikkaina/viipaleina
3/4 dl löyhästi ladottuja minttuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti