keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Hernepestopasta (tiikeriravuilla)

Tein meille hävikistä herkuksi- /kaappien tyhjennys -pastaa. Pakkasesta pakasteherneitä, rapuja ja chiliä, kaapista pastapussin jämät, yrttipenkistä korianteria, jääkaapista cheddaria, limeä ja valkosipulia sekä hiukan vielä oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria. Googletin hernepestopastan ohjeen, mutta minulla ei tainnut olla juuri mitään alkuperäisen reseptin aineksia herneiden lukuunottamatta... Niillä mentiin mitä oli ja hyvä pasta syntyi. Itse söin pastani vegenä, koska en tykkää äyriäisistä, miehelleni paistoin tiikerirapuja sekaan.



Tarvitset:
300-400 g pastaa
suolaa pastan keittämistä varten

200 g pakasteherneitä
0,5 dl oliiviöljyä
½ limen mehut
1 dl raastettua cheddaria
pari kourallista tuoretta minttua
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
½ dl pastan keitinvettä

10-12 tiikerirapua suolistettuna
1 chili silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa oman maun mukaan
öljyä paistamiseen

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Blendaa sekaisin kaikki hernepeston ainekset ja sekoita pastan joukkoon. Paista lopuksi tiikeriravut nopeasti chilin ja valkosipulin kanssa ja mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti