tiistai 18. helmikuuta 2014

Suklaa-Whoopiet vaahtokarkkitäytteellä

Whoopiet koostuvat kahdesta pyöreästä pehmeästä keksistä, joiden väliin tulee mehevä täyte. Whoopiet taisi olla pari vuotta sitten kovaa huutoa. Minä tulen aina vähän jälkijunassa... Minulta löytyy kirjahyllystä Whoopie-leivokset kirja, josta löytyy kannesta kanteen mitä herkullisimman näköisiä kuvia ja reseptejä. Itse päätin aloittaa siitä klassisesta Whoopiesta, johon tulee vaahtokarkkitäyte. Tämä resepti löytyykin heti ensimmäisenä tuosta kirjasta. Pikkusiskoni Rosa rakastaa leipomista. Teimme näitä yhdessä maanantai-illan ratoksi. Alkuperäisen ohjeen mukaan whoopieseja valmistui 10 kappaletta, me teimme 9 whoopiesia eli paistoimme 18 puolikasta. Näistä tuli melkein reissumiehen kokoisia...

Lopputulos oli ilmeisesti ihan maistuva, vaikka itse toteutus oli hankaluuksia täynnä... Ensinnäkin vaihdoin kookosrasvan kookosöljyyn. Sitten sulatin vaahtokarkkimassan teflonkattilassa enkä vesihauteessa niin kuin käskettiin. Sulaa vaahtokarkkia jäi aika paljon kattilaan kiinni. Lopuksi vielä olisi pitänyt vatkata kookosrasvasta ja tomusokerista kermainen seos, mutta mullahan oli kookosöljyä... haha. Eihän sitä öljyseosta saanut siihen purkkamaiseen vaahtokarkkimassaan mitenkään vatkattua. Kaiken lisäksi mun sähkövatkaimen vispilä hajosi tuon "purkan" vatkaamisyrityksessä. Se vispilä osa irtosi kokonaan varrestaan. Tämän jälkeen yritin saada massaa sekaisin sauvasekoittimella, mutta sekin rupesi sauhuttamaan :D Ensi kerralla pitäisi ehkä seurata ohjeita eikä soveltaa liikaa.

Jälkeenpäin googlettelin netistä noita whoopie-ohjeita vaahtokarkkitäytteellä. Ei kannata tämän ohjeen mukaan tehdä täytettä vaan suosiolla uunissa sulattaa toisen puolikkaan päällä se vaahtokarkki ja painaa se sitten kansi päälle. Samoin kannattaa tehdä noista pienempiä, noita reissumiehen kokoisia leivoksia ei ole niin hirveän kätevää syödä :D


Suklaa-Whoopiet:
(10 isoa täytettyä whoopieta)

175 g jauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
40 g kaakaojauhetta
iso hyppysellinen suolaa
85 g pehmeää voita tai margariinia
85 g kookosrasvaa (kookosöljyä)
150 g tummaa pehmeää sokeria
1 iso muna vatkattuna
1 tl aitoa vaniljauutetta (vaniljajauhetta)
1,5 dl maitoa

täyte:
225 g vaaleita vaahtokarkkeja
4 rkl maitoa
115 g kookosrasvaa
55 g tomusokeria siivilöitynä

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä leivinpaperia 2 - 3 uunipellille.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa (jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola).
3. Vaahdota voi, kookosöljy ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna ja vaniljajauhe. Lisää sen jälkeen puolet kuivista aineista ja maito. Lisää sekaan loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
4. Pursota tai lusikoi 20 pyöreää taikinanokaretta pelleille jättäen reilusti leviämis- ja kohoamisvaraa.
5. Paista esilämmitetyssä uunissa  pellillinen kerrallaan 12-14 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormessa kiinteältä.
6. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin.
7. Valmista täyte: Sulata vaahtokarkit ja maito lämmönkestävässä astiassa vesihauhteessa. Muista hämmentää kunnolla. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
8. Laita kookosrasva ja tomusokeri kulhoon ja vaihtaa tasaiseksi ja kermaiseksi. Lisää vaahtokarkkimassan joukkoon ja vaahdota 1-2 minuttia.
9. Levitä täytettä kymmenen pikkuleivän litteälle puolelle. Paina kannet kiinni. Nauti! :)

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Neljäsosa yhdestä whoopiesta enää jäljellä :D Puolet pakkasin Marian mukaan Tuukalle syötettäväksi. Tuukka tykkäsi tosi paljon! :)

      Poista
  2. Vein töihin :) Työkaverit tykkäs <3 Suosittelin heille tätä sivua :D

    VastaaPoista