keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Laiskan lihamureke

Ajattelin tehdä lihapullia, mutta laiskuus voitti ja päätinkin tehdä lihamuretta. En ole koskaan aiemmin tehnyt mureketta. Tein murekkeen peruslihapullaohjettani soveltaen ja sen perusteella mitä jääkaapista nyt sattui löytymään.

Lihamureke:
1 dl korppujauhoja
1 prk kevyt kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
1 kananmuna
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl herbamarea
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl grillimaustetta
1 tl provencale-maustetta
400 g jauhelihaa (sikanauta)
200g valkosipuliyrittituorejuustoa


1. Laita korppujauhot kermaviilin sekaan turpoamaan hetkeksi. Lisää sipulikeitto, kananamuna, silputut sipulit ja murskatut valksosipulin kynnet ja loput mausteet. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Lado puolet mureketaikinasta leivinpaperilla vuoratun leipävuoan pohjalle. Tee lusikalla "oja" mureketaikinaan. Lusikoi tuorejuusto "ojaan". Lado loput mureketaikinasta vuokaan ja painele reunat kunnolla kiinni.
4. Laita uuniin 200 asteeseen 30-40 minuutiksi, kunnes mureke on kypsää. 

3 kommenttia: