sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Birtsun Tiramisu

Tällä tiramisulla ei ole luultavasti mitään tekemistä oikean Tiramisun kanssa, mutta se on saanut kuitenkin vaikutteita siitä. Halusin tehdä pohjan itse, enkä käyttää valmiita keksejä. Täytteen tein ricotta-juustosta ja Flora Vanilla-vaahdosta. Kostutukseen käytin kahvia ja Disaronno Amaretto-likööriä. Kakussa ei maistunut liikaa kahvi eikä liköörikään. Kuvittelin kostuttaneeni liikaa, mutta kostutusta oli ehkä jopa liian vähän. Ensi kerralla voisin laittaa enemmän kostuketta ja lisää likööriä. Muutoin kakku oli todella herkullinen. Kelpasi maistelijoille. :)

  
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1,5 dl vettä
2 rkl murukahvijauhetta
2 rkl Disaronno Amaretto-likööriä

Täyte:
250g Ricotta-juustoa
2,5 dl Flora Vanilla -vaahtoa
1 rkl Disaronno Amaretto-likööriä
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl sokeria

Päälle:
Kaakaojauhetta sihdin läpi

1. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne vaahdon joukkoon sihdattuna.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 225 asteessa 8 minuuttia.
3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa pohja puoliksi ja lado suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle.
5. Sekoita kostutusliemi ja kostuta pohja.
6. Vatkaa Flora Vanilla. Vatkaa toisessa kulhossa muut täytteen ainekset. Yhdistä täyte ja vaniljavaahto.
7. Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle.
8. Lado toinen pohja täytteen päälle ja kostuta se. Levitä loput täytteestä.
9. Vuoraa vuoka kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan.
10. Sihtaa tummaa kaakaojauhetta kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

4 kommenttia: