maanantai 10. helmikuuta 2014

Kauraiset suklaahippukeksit

Nuorin siskoistani Rosa teki suussasulavia suklaahippukeksejä. Ohjeen Rosa bongasi Suklaapandan blogista. Kopioin ohjeen sellaisenaan tuohon alle. Nämä olivat mielestäni parhaimpia suoraan uunista tulleina lämpimänä ja pehmeänä syötynä. Keksit kovettuivat rapeiksi heti jäähdyttyään. Eivät ne kyllä silloinkaan pahoja olleet :D


Ohje (18-20 keksiä):
115g voita, huoneenlämpöistä
4/5 dl sokeria
1 1/5 dl fariini sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 1/3 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1½ tl kanelia
3½ dl kaurahiutaleita
170g tummaa suklaata (n. 45 % kaakaota)

1. Lämmitä uuni 175 C. Pue kaksi peltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, ruokasooda, suola ja kaneli kulhossa, laita  sivuun.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit pehmeäksi ja ilmavaksi, 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja sekoita huolellisesti. Lisää kuivat ainekset ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös kaurahiutaleet ja suklaarouhe, sekoita. Taikinan kuuluu olla hyvin paksua.
3. Ota saksanpähkinän kokoisia palloja taikinasta ja laita pellille, jätä 5 cm pallojen väliin. Litistä pallot niin että keksit ovat reilun sentin paksuisia. 
4. Paista keskellä uunia 8-10 minuuttia, kunnes reunat eivät enää kiilla. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksien kuuluu olla pehmeitä kun otat ne uunista. Paista loput kekseistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti