Nuorin siskoistani Rosa teki suussasulavia suklaahippukeksejä. Ohjeen Rosa bongasi Suklaapandan blogista. Kopioin ohjeen sellaisenaan tuohon alle. Nämä olivat mielestäni parhaimpia suoraan uunista tulleina lämpimänä ja pehmeänä syötynä. Keksit kovettuivat rapeiksi heti jäähdyttyään. Eivät ne kyllä silloinkaan pahoja olleet :D
Ohje (18-20 keksiä):
115g voita, huoneenlämpöistä
4/5 dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 1/3 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1½ tl kanelia
3½ dl kaurahiutaleita
170g tummaa suklaata (n. 45 % kaakaota)
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue kaksi peltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa
karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, ruokasooda, suola ja
kaneli kulhossa, laita sivuun.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit pehmeäksi ja ilmavaksi, 4-5
min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja sekoita huolellisesti. Lisää
kuivat ainekset ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös
kaurahiutaleet ja suklaarouhe, sekoita. Taikinan kuuluu olla hyvin
paksua.
3. Ota saksanpähkinän kokoisia palloja taikinasta ja laita pellille,
jätä 5 cm pallojen väliin. Litistä pallot niin että keksit ovat reilun
sentin paksuisia.
4. Paista keskellä uunia 8-10 minuuttia, kunnes reunat eivät enää
kiilla. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilälle
jäähtymään. Keksien kuuluu olla pehmeitä kun otat ne uunista. Paista
loput kekseistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti