tiistai 20. toukokuuta 2014

Paistettua nautaa kaalipikkelssillä (Thit bo xao dua chua)

Matkalla töistä kotiin mietin taas, että mitäköhän tänään syötäisiin. Jääkaapista löytyi naudan kulmapaistia ja kuivakaapista kaalipikkelssiä. Päätin tehdä perinteistä vietnamilaista kotiruokaa, paistettua nautaa kaalipikkelssillä, yksinkertaista ja hyvää. Kaalipikkelssiä (Pickled mustard green) saa itämaisista kaupoista, paketti maksaa parisen euroa. Vietnamilaisessa keittiössä siitä tehdään yleensä keittoa (Canh dua chua) tai sitten sitä paistetaan pannulla lihan kanssa.


Resepti:
400 g naudanlihaa ohuina lastuina
2 isoa tomaattia kuutioina 
tai 10 miniluumutomaattia puolitettuina
1 sipuli silputtuna
pari kynttä valkosipulia silputtuna
öljyä paistamiseen
suolaa tai kalakastiketta
1 pkt (250g) kaalipikkelssiä suikaloituna
(chiliä)


Teroita paras veitsesi ja leikkaa naudanlihasta mahdollisimman ohuita lastuja poikkisyittäin. Freesaa suikaloitu kaalipikkelssi kuumalla pannulla öljyssä silputun sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää kuutiodut tomaatit mukaan. Paista, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Siirrä kaalit pannun reunalle. Kaada lihat pannun keskelle ja paista melkein kypsiksi. Mausta oman maun mukaan suolalla tai lorauksella kalakastiketta ja pippurilla. Lisää lopuksi halutessasi chili. Tarjoa höyryävän jasminriisin kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti