tiistai 27. toukokuuta 2014

Thaimaalaista Currykanaa

Hetken aikaa sai nauttia kesäkeleistä ja sitten taidettiinkin hypätä suoraan syksyyn. Pyöräilin tänään töihin ja takaisin, oli ihan jäätävän kylmää, kun tuuli puhalsi ja samaan aikaan tihkutti. Sormet oli ihan jäässä. Kotona teki mieli jotain lämmittävää ruokaa. Kolusin kaappeja ja päätin tehdä löytämistäni aineksista thaimaalaista currykanaa. Ei taida olla ihan autenttista tämä minun keitokseni, mutta sillä mentiin mitä oli. Käytin kanan lisäksi tofua, jotta annos olisi hiukan ruokaisampi ja täyttävämpi, mutta se ei ole välttämätöntä reseptin kannalta. Käyttämäni curry oli keltaista, mutta mielestäni tähän sopii minkä tahansa värinen currytahna. Tällä kertaa resepti syntyi ruokaa tehdessä.




Raaka-aineet:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
tilkka öljyä 
1 prk (110g, keltaista) currytahnaa
300 g limemarinoitua kanafileesuikaletta
(300 g kiinteää tofua)
1 tlk kookosmaitoa
2 porkkanaa
140 g ananaspaloja (pieni tölkki)
1 varsi sitruunaruohoa
1 rkl kalakastiketta
½ limen mehut
1 rkl sokeria
(1 chilin palko)
basilikaa

Freesaa pannulla silputtu sipuli ja valkosipuli. Heitä sekaan (tofu ja) kanasuikaleet ja currytahna. Paista pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon sopivan kokoisiksi paloiksi leikatut porkkanat, ananas ja 3 osaan leikattu sitruunaruohon varsi, hauduta 10 minuuttia. Mausta sokerilla, limellä ja kalakastikkeella sekä halutessasi limellä. Koristele annos basilikalla. Tarjoile höyryävän jasminriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti