torstai 5. kesäkuuta 2014

Savulohipasta

Inspiroidun tästä Safkaa-blogin Sitruuna-anjovispastasta, mutta matkan varrella se muuttui savulohipastaksi, kun jääkaapista sattui löytymään kylmäsavulohta. Maistoin pastaa ennen kuin sekoitin lohen siihen ja oli kyllä taivaallista jo selaisenaan. Lohen kanssa se oli vielä parempaa ja herkullista jopa kylmänä. Tämä pasta vetää vertoja sille kuuluisalle avokadopastalle.

Pasta paistetulla kylmäsavulohella
Resepti:
500g spagettia
2 limeä
2 yksikyntistä valkosipulia
200-300 g kylmäsavulohta
4 keitettyä munaa
150 g parmesaania
2/3 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
pari kourallista basilikaa
1 pieni chili
mustapippuria myllystä
suolaa

Siipan annos: kylmäsavulohipasta
1. Valmista pastakastike suoraan tarjoilukulhoon. Pese limet kuumalla vedellä huolellisesti. Raasta limestä vihreä kuori, vältä valkoista. Purista joukkoon limen mehut. Pilko kulhoon valkosipulit ja raasta sekaan parmesaani. Painele haarukalla keitetyt munat rikki ja lisää kastikkeen joukkoon. Lorauta sekaan vielä oliiviöljy. Hienonna pari kourallista basilikaa joukkoon.
2. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä ohjeen mukaan, jätä al denteksi. Ota 1,5 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja heitä kastikkeen sekaan. Lisää talteenotettua keitinvettä pastan sekaan, jos se sitä kaipaa.
3. Suikaloi kylmäsavulohi sopiviksi paloiksi. Jos sinulle maistuu raaka kylmäsavulohi, niin lisää savulohisuikaleet sellaisenaan pastan sekaan. Itse tein yhden annoksen miehelleni raa'asta kylmäsavulohesta ja loput paistoin ennen sekoittamista pastaan. 


Sitruuna-anjovispasta löytyy Safkaa-blogin lisäksi myös Safkaa-kirjasta sivulta 55.

Rakkaudella kasvatetut basilikat

2 kommenttia:

  1. B, R valmistaa meille tätä päivälliseksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma pikkukokki! :) Rosa tykkää pastasta, pyytää aina pastaa mun luona! :)

      Poista