lauantai 18. huhtikuuta 2015

Parsakaaliwokki

Tämä yksinkertainen parsakaaliwokki on kyllä yksi suosikeistani. Se valmistuu suht nopeasti ja raaka-aineita ei ole kovin montaa. Jopa mieheni tykkää tästä! :) Wokin nautin jasminriisin kera ja päälle töräytän hiukan sriratchaa sekä soijakastiketta.


Tarvitset:
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
öljyä paistamiseen
200 g naudan paistia
400 g parsakaalia
osterikastiketta
kalakastiketta
suolaa

riisiä
soijakastiketta
sriratchaa

Pakasta lihaa hetken aikaa, osittain jäistä lihaa on helpompi leikata. Leikkaa liha poikkisyittäin terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Laita kulhoon ja marinoi kalakastikkeessa (noin pari ruokalusikallista).  Hienonna sipulit ja valkosipulit. Leikkaa parsakaalit sopiviksi paloiksi. Voit käyttää myös parsakaalin varren. Kiehauta vesi 3 litran kattilassa, lisää hyppysellinen suolaa. Keitä parsakaalia 3-5 minuuttia ja kaada sitten lävikköön odottamaan.  Freesaa tilkassa öljyä kuumalla pannulla sipuli ja valkosipuli. Kaada liha joukkoon ja paista melkein kypsäksi. Lisää sitten parsakaali, sekoita wokkia kunnes liha on kypsää. Kaada lopuksi pari lourausta osterikastiketta wokin joukkoon. Tarjoile riisin, soijakastikkeen ja sriratchan kera tai syö sellaisaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti