tiistai 14. huhtikuuta 2015

Terveellisemmät uunissapaistetut kevätrullat

Tykkään todella paljon niistä thaimaalaisista/kiinalaisista kaalitäytteisistä uppopaistetuista kevätrullista, mutta en terveyssyistä viitsi hirveän usein syödä niitä. Samoin kevätrullien uppopaistaminen aiheuttaa niin hirveän käryn kämppään, että hajusta ei pääse ainakaan viikkoon eroon :D Kokeilimme kerran ystäväni Jennin kanssa miten kevätrullien paistaminen onnistuisi uunissa. No hyvinhän se onnistui, sen koommin en ole rullia uppopaistanut! :) Rullat saat halutessasi uppopaistaa, mutta niistä tulee uunitettunakin rapeita ja herkullisia. Ylimääräiset rullat kannattaa pakastaa ja myöhemmin lämmittää uudelleen uunissa, niin niistä saa taas rapeita.


Tarvitset:
1 pkt kevätrullataikinaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
pari kynttä valkosipulia
2 - 3 porkkanaa
1 pieni kaali
soijakastiketta
suolaa
pippuria
1 muna voitelua varten
öljyä 
sweet chili saucea tarjoilua varten

Laita pakastettu kevätrullataikina hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat. Freesaa silputtu sipulia ja valkosipuli tilkassa öljyä. Lisää jauheliha joukkoon ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha syrjään odottamaan. Paista kaali ja porkkana pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne pehmenevät. Mausta soijakastikkeella. Sekoita jauheliha kaaliporkkanaseoksen joukkoon. Irroita taikinasta yhden kevätrullan kuori ja aseta lautaselle kulma ylöspäin. Aseta kuoren keskelle ruokalusikalla täytettä. Käännä kuoren alakulma keskustaa kohti ja käännä sitten sivukulmat siihen päälle. Voitele tässä välissä yläkulma munalla. Käännä rulla tiukasti kiinni ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista tätä kunnes täyte ja/tai kuoret loppuvat. Sivele lopuksi kevätrullat öljyllä pullasudilla ja paista 250 asteessa, kunnes kevätrullat ovat kullanruskeita. Tarjoile sweet chili saucen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti