lauantai 29. elokuuta 2015

Gluteeniton sokeriton suklaakakku kookoskermavaahdolla

Bongasin Uusia Tuulia-blogista helpon gluteenittoman kakun ohjeen. Halusin kokeilla oliko kakku yhtä helppo ja taivaallinen kuin mitä blogissa hehkutettiin. Ensimmäinen ehto ainakin täyttyi, kakun teko oli todella vaivatonta ja onnistui ihan vain sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimessa. Itse pohjaan ei tule montaakaan ainesosaa mikä oli ihan kiva juttu! :) 

Tein kakun edellisenä iltana ja täytin sen seuraavana päivänä juuri ennen tarjoilua. Makuraatina minulla oli 3 ystävääni, kummipoikani ja mieheni. Kakku oli ilmeisesti liian terveellinen kahdelle ystävistäni, heihin upposi vain yhdet palat. Kolmannen ystäväni mielipide oli, että kakun ensimaku oli vetinen, mutta kakku oli silti ihan hyvää, kun hänelle maistui toinenkin pala. Mieheni mielestä kakku oli oikein hyvää ja hänkin santsasi toisen palan. En tiedä sitten oliko tuo mieheni mielipide vähän puoluleellinen, vai onko hän vain siedättynyt näihin minun terveellisiin herkkuihin... Ehkä hän vain rakastaa minua niin paljon, ettei uskalla loukata oikealla mielipiteellä? :D Kummipojalleni kakku ei oikein maistunut, mutta hän ei muutenkaan ole makean perään. Kakun päälle vatkattu kookoskerma oli oikein hyvää ja se maistui aika suklaamoussemaiselta. Kakusta tuli todella kostea/mehevä ja maistui makealta ilman lisämakeutustakin. Alkuperäisessä ohjeessa kakku koristeltiin marjoilla, itse leikkasin kakun päälle nektariinia. Kopioin alle alkuperäisen reseptin.


Tarvitset:
20 cm irtopohjavuoka

Kakku:
2 kypsää ruskeaa banaania
4 munaa
10 tuoretta taatelia
1 dl raakakaakaojauhetta (tai tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta)
1 tl leivinjauhetta
½ tl aitovaniljajauhetta

Koristelu:
1 prk täysrasvaista kookosmaitoa jääkaapissa säilytettynä
2 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa
1/4 aitovaniljajauhetta 
marjoja/hedelmiä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko banaanit ja laita ne tehosekoittimeen munien kanssa. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon (kivettömät) taatelit ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Maista ja lisää makeutusta ja mausteita tarvittaessa. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja sipaise reunalle kookosöljyä. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia. Testaa hammastikulla kypsyyttä, kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin, ennen irroitat sen vuoasta. Koristele ja tarjoile kakku jäähtyneenä. Kaavi  kookosmaidosta kiinteä osa kulhoon ja vatkaa  muiden aineiden kanssa sekaisin. Levitä vaahto kakun päälle ja pilko päälle hedelmiä tai marjoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti