sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kesärullat (Tuoreet kevätrullat)

Äitini oli viikonloppuna tekemässä vietnamilaista ruokaa 100 henkilön juhlissa. Alkupaloiksi oli tarjolla tuoreita kasviskesärullia hoisin-kastikkeella ja paistettuja kasviskevätrullia tulisella tomaattikastikkeella. Pääruoaksi oli riisin tai riisinuudelin kera kanawokkia, lihawokkia ja tomaatissa haudutettua tofua. Ruoka niin päivänsankarille kuin vierallekin. Itse olin auttamassa tuolla juhlissa rullien käärimisessä ja ruoan tarjoilussa. Avustin juuri noiden kesärullien käärimisessä ja niitä tulikin käärittyä joku 120 kappaletta! :D 

Nuo kesärullat ovat toiselta nimeltään tuoreita kevätrullia tai salaattirullia. Rullat kääritään riisipaperiin ja niihn voi kääriä melko vapaasti mitä ikinä itse haluaa. Yleensä rullissa on sisällä riisivermiselliä, tuoreita kasviksia ja yrttejä sekä jotain proteiinia, kuten isoja tiikerirapuja, kanaa, kalaa tai lihaa ja ne dipataan johonkin soosiin, kuten hoisin-kastike tai perinteiseen vietnamilaiseen etikkakastikkeeseen nuoc mam cham:iin. Äitini kasviskesärullissa oli paprikaa, yrttejä, vihreää papaijaraastetta ja porkkanaraastetta. Ylpeänä voin kertoa, että yhtenä yrteistä rullissa oli oman pihani minttua! :)


Rulliin kerätyt mintut 10 litran sangossa
Hiukan ylikasvanut minttupuskani! :D
Perhonen puskassani! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti