sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Banaanimuffinssit

Jääkaapista löytyy kasa mustia banaaneita, jotka piti käyttää. Olemme menossa tänään ystäväpariskunnan luo, joten päätin leipoa banaaneista jotain herkkua sinne. Muistin, että olen syönyt joskus maa-aikojen alussa syönyt siskoni Marian tekemiä todella herkullisia banaanimuffareita. Muistan myös, että pyysin häneltä aikoinani sitä ohjetta, mutta en ikinä tainnut niitä leipoa. Päätin kaivaa ohjeen esille. Se löytyikin Facebookin viestiarkistosta ja lähetyspäivä oli 15.9.2009 eli reilu 7 vuotta sitten. :D Sisko oli kirjoittanut saatteeksi, että on saanut ohjeen joltakin ystävältään, mutta nimeä ei maininnut. Tästä ohjeesta tulee noin 24 muffinssia. Toinen hyvä resepti kypsien banaanien tuhoamiseksi on iki-ihana banaanikakku. Banaanikakku on isäni suosikkikakku mehevyytensä takia.



Tarvitset:
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
8 rkl maitoa
2 isoa tai 3 pientä kypsää banaania

Kuorrutus: 
150 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g nutellaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi/margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet. Lisää vuorotellen murskatut banaanit, maito ja kuivat aineet taikinan joukkoon. Annostele vuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 min tai kunnes ovat kypsät. Kuorruta jäähtyneet muffinssit tuorejuustonutellaseoksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti