torstai 13. lokakuuta 2016

Tom Yam Kung (Tulinen katkarapukeitto)

Thaikokkikurssilla tehtiin myös Tom Yam Kung:ia eli tulista ja samalla hieman hapanta/kirpeää katkarapukeittoa. Itse en tykkää hirvestä ravusta, mutta syön kyllä mielelläni Tom Yam Kha:ta, joka on tämän keiton vastine kanalla. Parempaa kuvaa en arkistosta löytänyt tuosta keitosta, mutta se on kuitenkin tuo keskimmäinen kulho, jossa on kauha.


Tarvitset:
5 dl kanalientä
3 dl kookosmaitoa
3 vartta tuoretta sitruunaruohoa paloiteltuna
6 kpl tuoretta kaffirlimen lehteä
4 pientä (salotti)sipulia
400 g katkarapuja/tiikerirapuja kuorittuna
2 dl shiitakesieniä
2 rkl kalakastiketta
5 chilinpalkoa
2 rkl limen mehua
1 rkl makeaa chilitahnaa
tuoretta korianteria

Kuumenna kanaliemi ja lisää jokkoon sitruunaruohon palat sekä sipuli ja keitä puolisen minuuttia. Lisää joukkoon kookosmaito ja jatka keittämistä. Lisää sekaan vielä chilitahna, kaffirlimen lehdet sekä sienet, anna porista. Lisää lopuksi ravut ja ota keitto pois levyltä. Mausta lopuksi kalakastikkeella, hienonnetulla chilillä sekä limen mehulla. Koristele keitto korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti