torstai 13. lokakuuta 2016

Gai Pad Med Ma Muan (Kanaa cashewpähkinöillä)

Thai-kokkikurssilla tehtiin myös paistettua kanaa cashewpähkinöiden kera. Tämä taisi olla mieheni lempiruoka, kun kävimme viime vuonna Thaimaassa. Löytyi ihan joka ravintolan listalta. Kiinalainen vastine tälle taitaa olla Kung Po kana. Cashewkana on tuo vasemmanpuoleisin annos, jota olen juuri koristelemassa korianterilla.



Tarvitset:
½ dl rypsiöljyä
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 iso kuivattu chilinpalko, 2 cm paloina
300 g kanaa marinoituna 1 rkl soijakastiketta
1 dl sipulia leikattuna 2 cm paloiksi
2 dl paprikaa leikattuna noin 2 cm paloiksi
½ dl kanalientä
2 kpl kevätsipulin varsia leikattuna 2 cm pätkiksi
2 rkl osterikastiketta
½ rkl valkosipulimurskaa
½ rkl sokeria

Kuumenna öljy wokkipannulla keskilämmöllä. Freesaa valkosipuli pannulla, kunnes tunnet valkosipulin voimakkaan aromin nenässäsi. Paista kana pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon sipuli, paprika ja kanaliemi. Paista korkealla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vihannekset ovat melkein kypsät. Mausta osterikastikkeella, sokerilla nopeasti sekoittaen. Lisää lopuksi cashewpähkinät ja chilin palat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti