lauantai 19. marraskuuta 2016

Mehevä Mariannesuklaakakku

Näin viikonloppuna Fazerin mainosvideon mehevääkin mehevämmästä suklaakakusta. Otin reseptin heti talteen ja oli pakko heti pistää testiin. Onneksi tänä viikonloppuna on ne pikkujoulut niin syöjiäkin löytyy. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen korvasin maidon piimällä, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan. Paistoin taikinan kahdessa halkaisijaltaan 20 cm vuoassa. Paistoaika kahdella pienemmällä kakulla oli noin 30-40 minuuttia. En käyttänyt täytteeseen suklaata vaan korvasin sen mariannerouheella.


Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoa
4,5 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 pss mariannerouhetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
4 liivatelehteä

Vuoraa 2 halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi ja munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakkuvuokiin ja paista uunissa 30-40 min. Jäähdytä hyvin, pohjat voi laittaa myös pakkaseen. Valmista täyte. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, mariannerouhe ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto. Purista liivatehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita ne noin 0,5 dl kiehuvaan vettä ja sekoita, kunnes ne ovat täysin liuenneet.  Laita täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Valuta liivateseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan ja levitä täytettä tasaisesti väleihin sekä pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti