perjantai 2. joulukuuta 2016

Mannapuuro

Meillä oli menossa maito vanhaksi. Päätin keittää riisipuuroa, mutta huomasin kuivakaappia kolistellessa, että puuroriisipussin pohjalla ei ollut montaa jyvää ja sinne pussiin oli eksynyt joitakin ötököitä. Riisipussi lensi siis roskiin ja maidolle piti keksiä uusi käyttökohde. Lettuihin ja pannukakkuun saisi myös hyvin upotettua vanhaksi menevän maidon. Tällä kertaa päädyin kuitenkin mannapuuroon. Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta ikinä, kun keitän mannapuuroa. Aiemmin olen pari kertaa keittänyt vispipuuroa, nekin kerrat voi laskea yhden käden sormilla. Luin hetken aikaa pussin kyljestä ohjetta ja totesin, että tämähän on naurettavan helppoa. Miksen ole aiemmin keittänyt mannapuuroa? Jotenkin olen kuvitellut, että mannapuuroa keitellään yhtä kauan kuin riisipuuroa eli tuntitolkulla. Se valmistuu kuitenkin ihan kädenkäänteessä. Ohjeessa kehotetaan käyttämään teflonkattilaa. Itse keitin teräskattilassa, kun teflonia ei ollut saatavilla. Kannattaa sekoittaa vispilällä hyvin koko ajan kattilan pohjaa myöten. Maito kiehuu helposti yli ja palaa helposti pohjaan, joten vahdi kattilaa. Valmiin puuro mieheni nautiskeli mansikkahillon kera.


Tarvitset:
1 litra maitoa
1,25 dl mannasuurimoita
0,5 tl suolaa

Kiehauta maito (teflonpohjaisessa) kattilassa koko ajan sekoittaen. Sekoita mannasuurimot tasaisesti kiehuvan maidon joukkoon. Mausta halutessasi suolalla. Jätä puuro hautumaan 5-10 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti