maanantai 19. joulukuuta 2016

Kasvisruokamaanantai: Korianteripestopasta

Meillä syödään aika paljon lihaa. Olen jo pidemmän aikaa halunnut vähentää lihan käyttöä. Päätin haastaa itseni syömään vähintään kerran viikossa kasvisruokaa. Tämä tarkoittaa siis kotona tehtyä ruokaa, jotta ei menisi liian vaikeaksi heti alkuunsa. Päätin, että maitotuotteita ja munia saan käyttää, kunhan en käytä lihaa/kanaa/kalaa. Halusin haastaa itseni syömään enemmän kasviksia, syömään vähemmän lihaa ja etsimään/kokeilemaan uusia reseptejä.

Päätin kokeilla Hanna G:n korianteripestopastaa. Ohje on melko simppeli. Heitetään kaikki peston ainekset sekaisin blenderiin/tehosekoittimeen ja surrutellaan tasaiseksi tahnaksi. Keitetään pasta. Sekoitaan pastaan reilu ruokalusikallinen korianteripestoa ruokailijaa kohti. Sekoitetaan kunnolla ja ääntä kohti. Korianteri jakaa paljon mielipiteitä, joko siitä tykkää tai sitä inhoaa. Korianterin voi hyvin korvata basilikalla tai mintulla. Chiliä voi käyttää tai jättää käyttämättä. Alkuperäisen ohjeen limen korvasin sitruunalla ja pinjansiemenet paahdetulla cashewlla, kun niitä sattui olemaan kaapissa. Lisäsin joukkoon myös yhden chilin. Muita mieleisiäni kasvisruokaherkkuja ovat esim. linssikeitto ja avokadopasta.



Pestoon tarvitset:
(valmista kastiketta noin 2,5 dl) 
3 ruukkua korianteria
reilu puoli dl pinjansiemeniä, paahda halutessasi kuivalla pannulla
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna
noin 2 kourallista raastettua parmesaania
noin puoli tl suolaa
reilusti pippuria myllystä
puolikkaan limen mehu ja kuoret raastettuna
reilu dl oliiviöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti