tiistai 20. joulukuuta 2016

Glögisuklaapiiras

Tätä herkullista suklaapiirakkaa olen syönyt kahtena vuotena peräkkäin ystäväporukamme pikkujouluissa. Molemmilla kerroilla piirakka katosi aika nopeasti parempiin suihin. Edellisenä vuonna piiraan valmisti ystäväni A, tänä vuonna leipurina toimi ystäväni S. S koristeli piiraan ihanasti piparisydämin, jotka on lohkottu Tannisten pipareista. Resepti pääsee ehdottomasti  jatkoon ja arkistoon. Alkuperäinen resepti löytyi täältä


Pohja: 
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
2 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 keltuainen
½ rkl kylmää vettä

Täyte: 
½ dl glögitiivistettä
2 dl kuohukermaa
(½ tl inkivääriä)
(½ tl pomeranssinkuorta)
250 g maitosuklaata
50 g voita tai margariinia

Koristeeksi:
rouhittua suklaata tai esim. piparia

Sekoita pohjan jauhot ja voi murumaiseksi seoksi esim. monitoimikoneessa. Lisää loput ainekset, muotoile tiiviiksi taikinapötköksi ja laita hetkeksi jääkaappiin tiivistymään. Voitele irtopohja vuoka, halkaisija noin 25 cm. Kauli ohueksi ja nosta levy vuokaan niin että sitä nousee reunoille myös. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pohjaa 10  minuuttia. Anna pohjan jäähtyä, kun teet täytteen. Kuumenna kerma, glögi (ja mausteet kattilassa). Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa ja voi paloina/nokareina. Kaada tasainen seos pohjan päälle. Anna jäähtyä/maustua jääkaapissa yön yli. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti