lauantai 24. joulukuuta 2016

Ginigraavattu lohi ilman giniä

Mieheni teki jouluksi ginigraavattua lohta ilman giniä. Ginigraavattuun loheen tarvitaan sokeria, karkeaa merisuolaa,  kuivattuja katajanmarjoja, kokonaisia valkopippureita murskattuna, kuivattua rosmariinia. Oikeaa giniäkin voi laittaa, ,mutta meiltä ei sitä löytynyt ja mieheni ei pelkän ginin takia jaksanut vaivautua alkoon asti. Meillä graavataan lohet aika näppituntumalla ilman sen tarkempia mittoja. Aluksi file kuivataan, sitten laitetaan astiaan nahkapuoli alaspäin ja sitten maustetaan. Peitetään esim. kelmulla tai rasian kannella ja annetaan olla vähintään yön yli jääkaapissa maustumassa. Pyyhitään mausteet pois pinnalta ja sitten leikataan fileerausveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Tämä file oli 600g, siinä oli noin 1 rkl sokeria ja 2 rkl karkeaa merisuolaa. Loput mausteista miten itse tykkää. Oli kuulemma eka kerta ikinä, kun hän graavatessa mittasi sokerin ja suolan määrän... :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti