perjantai 23. joulukuuta 2016

Mustikkamuffinit kanelicrumblella

Halusin tehdä maailman parhaita muffinsseja ja aloitinkin prosessin googlettamalla "maailman parhaat muffinssit". Ensimmäisten hakutulosten joukossa oli näiden muffinssien ohje. Aina pitää kuitenkin säätää ja soveltaa reseptit omaan kaappiin sopivaksi. Tällä kertaa tuli muffinsseja, jotka eivät välttämättä voita muffinssien kauneuskilpailussa... Alkuperäisen reseptin mukaan näitä piti tulla 16 kpl, minulla näitä tuli noin 30?? Näistä tuli kuulemma todella hyviä. Itsehän en tiedä, koska en maistanut ainuttakaan. Näitä syövät vieraat ja mieheni kehuivat vuolaasti.


Taikina:
7,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 munaa
1 prk kermaviiliä
6 dl mustikoita (jäisinä)

Kuorrute:
1,25 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl kanelia
1 dl margariinisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseokseen munat ja kermaviili. Taikinasta tulee melko jäykkää. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita tasaiseksi. Jaa muffinssivuokiin, täytä vuoat vajaiksi, noin 2/3. Sekoita crumble ja jaa tasaisesti jokaisen muffinssin päälle. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti