tiistai 20. joulukuuta 2016

Itsetehty Kebab

Vietimme ystäväporukkamme kesken pikkujouluja ja tänä vuonna pippaloissa oli tarjolla itsetehtyä kebabia, resepti täältä. Täältä löytyy hyviä vaihekuvia kebabin valmistuksesta. Ystäväni A teki kebabin edellisenä päivänä. Pitaleivät leivottiin ennen tarjoilua. Minun osuuteni tässä kokkailussa rajoittui lähinnä kebabin höyläämiseen/leikkaamiseen sekä vihannesten pilkkomiseen. Oli kyllä huikean hyvää ruokaa. Pitakebabin kanssa meillä oli siis vihanneksia, chipotletabascomajoneesia, kaupasta ostettua kebabkastiketta sekä itsetehtyä jogurttikastiketta. Kebabia tuli tuolla reseptillä melko runsaasti. Meitä oli 6 aikuista ja 2 lasta syömässä. Puolet lihasta jäi vielä syömättä. 


Kebabliha:
2 kg jauhelihaa (meillä oli osa lammasta ja osa nautaa)
1,5 rkl suolaa
4 rkl mustapippurirouhetta
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl valkosipulijauhetta
(1 tl chilijauhetta)
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita mausteet ja öljy tasaisesti tahnaksi. Laita jauheliha taikinakoukulla varustettuun yleiskoneeseen. Sekoita liha ja maustetahna tasaisesti. Halutessasi paista taikinasta pieni koepala pannulla ja lisää mausteita tarvittaessa. Vaivaa reilu 15 min tai niin kauan, että taikinasta tulee sitkoisaa ja tasaista/tiivistä. Muotoile taikinasta ranteen paksuinen pötkö ja kääri se tiukasti folioon. Kieputa tarpeeksi foliota ympärille. Tee veitsellä paketin pohjalle pari reikää ja aseta uuniritilälle paistumaan. Laita uunin pohjalle leivinpaperilla vuorattu uunipelti keräämään alastippua rasvoja. Jos haluat lihasta kosteampaa, älä tee reikiä, mutta laita silti varuiksi pelti uunin pohjalle. Kypsennä lihaa 100 asteisessa uunissa noin 4-6, kunnes kebabin sisälämpötila on 80 astetta. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin kiinteytymään 10 tunniksi. Jos et pistellyt reikiä paketin pohjaan niin vaihta folio tässä välissä. Vuole terävällä juustohöylällä kebabista lastuja tai leikkaa veitsellä ohuita siivuja. Lihat saa hyvin lämmitettyä uunipellillä 225 asteessa.

Pitaleivät (8 kpl):
5-6 dl durumvehnäjauhoja sekä 1 tl psylliumia sekoitettuna veteen
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Sekoita veteen hiiva, öljy ja suola. Alusta jauhot nesteeseen vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli pallot 1 cm paksuiks lätyiksi. Anna kohota vielä puolisen tuntia. Lämmitä uuni 225 - 250 asteeseen. Paista leipiä noin 5 minuuttia. Leipien pitäisi pullahtaa uunissa lähes palloiksi. Älä avaa uunia paiston aikana. Laita valmiit leivät liinan alle jäähtymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti