maanantai 5. joulukuuta 2016

Nälkäisen savulohikorianteripasta

Tämän pastan valmistamiseen meni juuri pastan keittämisen verran aikaa. Nälkä oli suuri, kun kotiuduimme "maalle" töiden ja kauppareissun jälkeen. Pastasta tuli todella maukas. Valkosipulin, chilin ja korianterin takia maku on aika voimakas, mutta juuri meidän makuumme sopiva.


Tarvitset:
500 g penne rigate -pastaa
400 g kylmäsavulohta
1 chilin palko silputtuna
2 valkosipulin kynttä
2 limen mehut
50 g parmesaania raastettuna
1 dl oliiviöljyä
1 ruukku korianteria silputtuna
suolaa
pippuria

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää pasta kiehuvan veden joukkoon ja heitä veteen hyppysellinen suolaa. Sekoita tarjoilukulhossa limen mehut, öljy, parmesaaniraaste, korianterin silppu, valkosipuli ja chili. Lisää kastikkeen joukkoon oman maun mukaan suolaa ja pippuria. Paista pannulla kylmäsavulohi kypsäksi. Keitä pasta al denteksi. Ota talteen desin verran keitinlientä. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Kaada pasta ja kypsä lohi kastikkeen sekaan. Sekoita kunnolla, lisää keitinlientä joukkoon, jos on tarve. Koristele annos korianterilla halutessasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti