perjantai 23. joulukuuta 2016

Ei mennyt kuin Strömsössä, aina ei voi onnistua.

Siskonpoikani E on syntynyt jouluaattona. Tänä vuonna juhlimme perheemme kanssa jo aatonattona joulua ja samalla E:n syntymäpäiviä. Halusin tehdä hänelle syntymäpäiväkakun, mutta hän ei syö kakkua. Sen sijaan hän rakastaa pullaa. Päätin leipoa hänelle pullaa kakun muodossa eli pullauvuoan/bostonkakun. Kaikki ei kuitenkaan mennyt tällä kertaa nappiin. Pullat kohosivat vähän liiankin hyvin. Olin täyttänyt vuoan liian täyteen, pullille ei jäänyt tilaa nousta/levitä. Kakku jäi keskeltä vähän raa'aksi ja on keskeltä matalampi kuin reunoista. Lisäksi uunin lämpötila taisi olla vähän liian korkea, koska kakku melkein paloi päältä, vaikka oli keskeltä raaka. Mieheni kuitenkin tykkää taikinasta ja lupasi syödä kakun keskiosan, jos se ei kelpaa synttärisankarille. Toivon, että sen saa vielä koristelulla pelastettua, koska kaiken kinkunpaiston takia ei jäänyt aikaa enää uudelle kakulle.

Pikku-E fanittaa tällä hetkellä Palomies-Samia, Tuomas-Veturia, Ryhmä Hau:ta sekä Pokemoneja. Kaikkea ei voi touttaa, joten päätin ottaa Pokemon-koristeet työn alle. En halunnut haudata kakkua kilon sokerikuorrutuksen alle. Päätin totettaa koristeet paksusta tulostuspaperista/pahvista. Suunnittelin Wordilla pahviset Poke-pallo kakkureunat. Lisäksi googlettelin erilaisia Poke-hahmoja ja printtailin niitä sopivassa koossa. Leikkasin hahmot muotoonsa ja päällystin molemmiin puolin kirkkaalla kontaktimuovilla. Väliin laitoin cocktailitikun. Tarkoitus oli koristella kakku niin, että niitä koristeita ei tarvitsisi syödä.

Synttärisankari oli kovin onnessaan synttörikakustaan ja Pokemon-koristeista. Kakun reunapahvi sai uuden muodon Poke-päähineenä, kun kakku korkattiin. Kaikki Pokemonit kerättiin myös talteen sankarin myöhempiä leikkejä varten.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti