tiistai 31. lokakuuta 2017

Kinder-juustokakku

Vietimme viikonloppuna kummipojan synttäreitä. Juhliin tehtiin aikuisille tarjolle Kinder-juustokakkua. Keksipohja tehtiin gluteenittomana suklaahippukekseistä. Tämä oli todella herkullinen ja riittoisa kakku. Alkuperäinen resepti täältä.


Pohja: 
150 g suklaahippukeksejä (gluteenitonta tarvittaessa)
75 g voita/margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
400 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
3 rkl vettä
250 g valkosuklaata

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit tehosekoittimessa/kaulimella ja sekoita voisulaan. Painele keksipohja vuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita tomusokerin kanssa. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa/vesihauteessa ja sekoita täytteen joukkoon. Kiehauta 3 rkl vettä ja sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Valuta sula liiva ohuena noroja täytteen joukkoon ja sekoita kunnolla. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4h tai yön yli. Tee kuorrutus ennen tarjoilua. Vatkaa kuorrutuksen kermat ja sekoita joukkoon sula suklaa. Levitä kakun päälle ja koristele halutessasi suklaalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti