sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Rapeat kauralastut

Tein viikonloppuna synttäreille tarjoiluja retroteemaisesti. Tarjolle tein siis sellaisia herkkuja mitä itse olen syönyt lapsena synttäreillä (90-luvulla). Tarjolla oli todella mehevät mokkapalat, rapeat kauralastut, pähkinäsuklaahippukeksit, cocktail-tikut, nakkipiilot, kinkkujuustosarvet sekä tähtitorttuja (,koska teki mieli). Kauralastut, pähkinäsuklaahippukeksit sekä kinkkujuustosarvet tein laktoosittomana/maidottomana sekä gluteenittomana. Nämä kauralastut ovat ehkä maailman helpoimmat tehdä ja onnistuvat helposti myös maidottomana ja gluteenittomana.


Tarvitset:
4 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl jauhoja (vehnä- tai gluteenittomia)
100 g margariinia
2 munaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata margariini kulhossa ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon margariini ja munat, sekoita tasaiseksi massaksi. Nostele pellille 2 teelusikan avulla pellille/leivinpaperille 3x3 nokareita, jätä hyvin leviämisvaraa. Paista uunissa 7 minuuttia, kunnes lastut ovat kauniinvärisiä. Älä siirrä pelliltä/leivinpaperilta ennen kuin lastut ovat jäähtyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti