keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Mustikkapiirakkajuustokakku Suomi100-päivänä

Meillä juhlittiin Suomen itsenäisyyttä ystäväperheen kanssa. Jälkkäriksi tein juustokakkua mustikkapiirakkapohjalla. Tämä oli todella hyvää, ei liian makeaa kakkua eli juuri minun makuuni. Juustokakkuosuuden maustoin kardemummalla ja pohjaan käytin kaurahiutaleita. Kakun olen netissä nähdyn inspiraatiokuvan perusteella taikonut päästäni. Pohjan tein aiemmin jääkaappiin jäähtymään ja juustokakkupäällisen tein juhla-aamuna. Kakku on tehty irtopohjavuokaan.


Pohja:

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl maitoa
1,5 dl tomusokeria
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
1 tl kardemummaa
1 tl aitovaniljajauhetta
1 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita

Tee mustikkapiirakkapohja viimeistään edellisenä iltana ja jäähdytä hyvin. Tee täyte jäähtyneen mustikkapiirakkapohjan päälle. Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma, sekoita joukkoon kaikki muut täytteen ainekset (paitsi liivate, vesi ja mustikat). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota kiehuvassa vedessä. Sekoita kunnolla täytteen joukkoon ja kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele puolet mustikoista täytteen joukkoon. Kaada loput täytteestä vuokaan ja ripottele loput mustikoista kakun päälle. Paina sormilla kunnolla täytteeseen. Jäähdytä kakkua pari tuntia pakkasessa/jääkaapissa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti