keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Porkkanajuustoteeleivät

Tein eilen ystäväni J:n luona porkkanajuustoteeleipiä, kun yhtäkkiä rupesi himottamaan. Ohje oli todella simppeli ja leivät tulivat nopeasti valmiiksi melkeinpä vaivatta. Näistä teeleivistä tuli porkkanaraasteen ansiosta aika meheviä, melkein rieskamaisia. Teeleivät/rieskat katosivat kolmeen pekkaan syötynä alta aihayksikön, viimeisestä muistin/ehdin ottaa kuvan ennen kuin sekin syötiin.


Tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
2 raastettua porkkanaa
2 rkl öljyä
2 dl piimää/maitoa/maustamatonta jogurttia
1 rkl hunajaa

Päälle:
0,5 -1 dl juustoraastetta

Sekoita leivän kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste, porkkanaraaste ja öljy, hunaja sekä piimä/maito/jogurtti. Taputtele puolikkaan pellin kokoiseksi, lisää pinnalle juustoraaste ja leikkaa veitsellä/taikinapyörällä 8 osaan. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Leikkaa kypsästä leivästä ääriviivoja pitkin 8 palaa ja nauti voin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti