perjantai 15. tammikuuta 2021

Nakkikastike

Meidän perheessä suomalainen arkiruoka on melko eksoottista ruokaa. Välillä on kiva syödä ihan tavallista kotiruokaa. Nakkikastike maistuu hyvin perheen pienimmällekin. Meillä syödään enemmän riisiä ja pastaa, joten joskus tekee mieli ihan vain pottua. Tallennan tämän reseptin nyt tänne reseptiarkistoon niin ei tarvitse joka kerta erikseen googlettaa nakkikastikkeen reseptiä. Kyllä vain, nakkikastike on niin eksoottista ruokaa meikäläiselle, etten osaa tehdä sitä ilman ohjetta!

Tarvitset:

1 rkl öljyä

1 sipuli

300 g nakkeja

0,5 dl vehnäjauhoja

4 dl vettä

0,5 lihaliemikuutio

2 rkl ketsuppia

0,5 rkl sinappia

(loraus kermaa)

Hienonna sipuli ja viipaloi nakit. Freesaa sipulit pannulla ja lisää joukkoon nakkiviipaleet. Anna nakkien ruskistua ja ripottele niiden pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Kaada päälle vesi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Kiehauta ja keittele sitten miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta ketsupilla, sinapilla ja halutessasi lisää loraus kermaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti