keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Osso Bucco haudutuspadassa (Crock Pot)

 Teimme tätä osso buccoa jo kesällä, mutta unohdin tallentaa reseptin tänne. Haudutimme ruoan haudutuspadassa, lihasta tuli todella mureaa ja kastike oli herkullista. Söimme tätä sieniselleririsoton kera. Osso bucon alkuperäinen resepti on täältä, korvasimme viinin vedellä. Ruokaa tuli niin iso annos, että ei melkein mahtunut meidän Crock Potiimme. Ajattelin, että tämä olisi nopea ruoka valmistella ja odotusaika tulisi vaan hauduttamisesta, mutta esivalmisteluihin (leivitykseen, paistamiseen, kastikkeen valmistamiseen) meni kuitenkin tovi, joten hetkessä tätä ei kyllä tee. Ruoka oli kuitenkin niin maukasta, että oli tekemisen väärti. Risoton resepti täältä.

Ainekset:
    2 kg Osso buccoa

Leivitys:
    1 dl vehnäjauhoja
    2 tl suolaa
    1 tl mustapippuria

Kastike:
    2 kpl sipulia
    3 kpl valkosipulinkynttä
    3 kpl porkkanaa
    2 kpl lehtisellerin varsia
    2 rkl öljyä
    2 dl valkoviiniä
    800 g tomaattimurskaa
    1 tl mustapippuria
    2 tl sokeria
    2 rkl tuoretta timjamia
    2 kpl lihaliemikuutiota
    1 tl suolaa

Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja mustapippurilla maustetuissa jauhoissa. Ruskista viipaleet pannulla öljyssä. Siirrä padan pohjalle odottamaan.
    

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Viipaloi sellerinvarret. Kuullota kaikki kasvikset kevyesti padassa tilkassa öljyä. Lisää valkoviini/vesi, tomaattimurska. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot. Kiehauta ja kaada sitten lihojen päälle pataan.
    

Laita kansi päälle ja hauduta High-toiminnolla noin 3 tuntia tai Low-toiminnolla 8h. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti