torstai 25. maaliskuuta 2021

Fetapinaattitonnikalalasagne

Mieheni tykkää paljon pinaatilasagnesta, mutta en oikein jaksa tehdä arkena lasagnea, kun siinä on oma vaivansa. Mökillä olen kuitenkin aina tehnyt lasagnea ja niin tälläkin kertaa.Tällä kertaa tästä lasagnesta tuli oikein mehevää ja herkullista, kun otin ajoissa ulos uunista enkä antanut kuivua siellä kasaan. Tallennan reseptin nyt tännekin niin voin tehdä jatkossakin mehevää fetapinaatti(tonnikala)lasagnea. Lasagne olisi varmasti maistunut myös ilman tonnikalaa, mutta sitä löytyi valmiina kaapista, ja tykkään lisätä ruokaan jotakin proteiinipitoista pitämään nälkää loitolla. Tämä upposi hyvin myös 3-vuotiaallemme, vaikka tässä oli paljon "vihreää".

Täyte:

1 purjo (noin 250 g)

3 valkosipulinkynttä

300 g pakastepinaattia

öljyä paistamiseen

250 g fetaa/salaattijuustoa

(2 prk tonnikalaa)


Maitokastike:

1 litra maitoa

50 g voita/margariinia

1 dl vehnäjauhoja

hyppysellinen suolaa


12 levyä lasagnea




Freesaa pannulla tilkassa öljyä pilkotut purjot, murskatut valkosipulit ja pakastepinaatit. Murenna joukkoon feta/salaattijuusto. Laita sivuun odottamaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.


Sulata kattilassa voit/margariinit ja sekoita jauhot joukkoon vispilällä sekoittaen. Kaada pari desiä maitoa joukkoon ja sekoita, kunnes ei ole enää jauhomöykkyjä. Kaada loput maidot sekaan ja keitä/sekoita pohjaa myöten, kunnes kastike on paksuuntunut/valmis.


Lado pohjalle ensin maitokastiketta ja siihen päälle lasagnelevyjä, lopuksi täytettä. Toista näitä vaiheita ja kaada lopuksi päälle vielä loput maitokastikkeesta. Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti