tiistai 9. maaliskuuta 2021

Pandanvohvelit (Pandan waffles)

 Poika pyysi vohveleita ja itseäni oli jo pidemmän aikaa himottanut nuo pandanvohvelit, joten ei kun tuumasta toimeen ja vohvelit tulille. Pandanvohvelit (pandan waffles) on aasialaisia/vietnamilaisia vohveleita, joissa väri- ja makuaineena on pandanuute/-esanssi. Käytin itse esanssia, kun kaupasta ei ole saatavilla täällä Suomessa niitä pandanlehtiä. Pandan on suomeksi ilmeisesti maustekairapalmu, jonka lehdistä voi keitellä uutetta ruokia ja leivonnaisia varten. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Ohjeesta tulee noin 4-5 vohvelia. Kirjoitan ohjeen alle sellaisena kuin sen itse tein.


Tarvitset:
1 tippaa pandanesanssia
0,6 dl vettä

140 g tapiokatärkkelystä
36 g riisijauhoa
37 g vehnäjauhoa
50 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 munaa
200 ml kookosmaitoa
0,5 rkl ruokaöljyä

vohveliraudan voiteluun öljyä

Sekoita nestemäiset aineet ja munat keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet nesteiden joukkoon ja anna tekeytyä tunnin ajan huoneenlämmössä. Lämmitä ja voitele vohvelirauta. Sekoita taikina kunnolla ennen jokaisen vohvelin paistoa. Paista rapeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti