tiistai 9. maaliskuuta 2021

Kevätrullat uunissa

 Löysin lähikaupastani kevätrullan kuoria pakastealtaasta ja päätinkin pitkästä aikaa tehdä näitä kevätrullia. Perinteisesti kevätrullat valmistetaan uppopaistaen, mutta itse teen yleensä laihisversioita uunissa, koska uppopaistamalla kuluu hirveesti rasvaa ja koko kämppä käryää sen jälkeen. Uunissa paistaenkin saa ihan herkullisia rullia. Rullia tuli tästä paketista ja tällä täytemäärällä 50. Söimme kolmasosan ja loput laitoin pakkaseen. Nämä kannattaa lämmittää uudelleen uunissa tai airfryerilla suoraan pakkasesta niin saat niitä uudelleen rapeita.

Tarvitset:
1 pkt kevätrullataikinaa
400 g (kanan)jauhelihaa
1 sipuli
pari kynttä valkosipulia
2 - 3 porkkanaa
1 pieni kaali 
tai puolikas isosta kaalista
soijakastiketta
osterikastiketta
suolaa
pippuria
(1 rkl maizenaa suurustamista varten)
1 muna voitelua varten
öljyä 
sweet chili saucea tarjoilua varten

Laita pakastettu kevätrullataikina hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat tai vedä monitoimikoneella pieneksi silpuksi. Freesaa silputtu sipulia ja valkosipuli tilkassa öljyä. Lisää jauheliha joukkoon ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha syrjään odottamaan. Paista kaali ja porkkana pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne pehmenevät. Mausta soijakastikkeella ja osterikastikkeella. Sekoita jauheliha kaaliporkkanaseoksen joukkoon. Suurusta maizenalla, jos täyte on liian vetistä.
 
Irrota taikinasta yhden kevätrullan kuori ja aseta lautaselle kulma ylöspäin. Aseta kuoren keskelle ruokalusikalla täytettä. Käännä kuoren alakulma keskustaa kohti ja käännä sitten sivukulmat siihen päälle. Voitele tässä välissä yläkulma munalla. Käännä rulla tiukasti kiinni ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista tätä kunnes täyte ja/tai kuoret loppuvat. Sivele lopuksi kevätrullat öljyllä pullasudilla ja paista 250 asteessa, kunnes kevätrullat ovat kullanruskeita. Tarjoile sweet chili saucen kera.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti