torstai 25. maaliskuuta 2021

Voisilmäpullat

Leivoin pullaa vain pari kertaa vuodessa ja yleensä vain mökillä. Niitä on kiva napostella välipalaksi hiihtolenkin jälkeen. Ennen leivoin aina teksaspullia, mutta nyt olen tykästynyt voisilmäpulliin. Tallennan nyt tämänkin pullareseptin tänne, ettei tarvitse aina tarkistaa erikseen muualta, että kuinka paljon vehnäjauhoa siihen voisilmäpullan täytteeseen nyt pitikään laittaa.


Pullataikina (30-40 pullaa):
5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
2 pss kuivahiivaa (2x11g)
n. 13-15 dl vehnäjauhoja
175 g voita

Täyte:
75 g pehmeää voita
½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja 
sokeria pinnalle

Lämmitä maito n.42 asteiseksi. Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää kuivahiiva vehnäjauhon joukkoon ja lisää jauhoja maitoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä, kunnes se tuplaantuu. Valmista sillä välin täyte. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa siitä 30-40 palaa ja muotoile palloksi. Laita pullat pellille, noin 12 pullaa per pelti. Tee sormilla reikä pullan keskellä ja nosta siihen täyte sokerilla. Voitele pulla munalla ja ripottele pinnalle vielä sokeria. Paista jokaista pellillisä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15min tai kunnes pullat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti