Poikaystäväni toivoma pastaviikko jatkuu Lime-anjovispastalla. Alkuperäinen ohje on Safkaa.com:ista ja löytyy myös siitä ensimmäisestä Saflaa-kirjasta. Olen käyttänyt aiemminkin tätä reseptiä pohjana, kun tein savulohipastaa. Siitäkin tuli erinomaista, kuten kaikista ruoista, joita olen Safkaa-kirjojen resepteillä kokannut. Anjovis vai sardelli? Näin kirjoittaa Hanna Gullichsen: "Käytä kasviöljyyn, mieluiten oliiviöljyyn säilöttyjä
suolattuja anjovisfileitä, jotka Suomessa myydään harhaanjohtavasti
nimellä sardelli. Varo sillejä ja kilohaileja makeassa mausteliemessä." Itsehän
käytin anjovisfileitä enkä sardellia, kun luin pelkkää raaka-ainelistaa
kaupassa enkä itse reseptiä. Oli ihan pakko vielä tarkistaa mitä tuossa minun ostamassa anjovisfileepurkin kyljessä lukee. Kilohailiahan se oli... :D En ole aiemmin koskaan ostanut tai käyttänyt anjovista. Ainoa kosketus anjovikseen on ollut koulun janssonin kiusauksessa ja siitä on jäänyt kammo päälle. Hyvää tuli kilohailista huolimatta! :)
Tarvitset:
500 g pastaa
2 limeä
2 valkosipulinkynttä
1 prk (100g) anjovisfilettä (sardelli)
3 keitettyä kananmunaa
100g parmesaania raastettuna
½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ ruukullista basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa
Voit valmistaa pastakastikkeen suoraan tarjoilukulhoon. Pese limet kuumalla vedellä ja juuresharjalla
huolellisesti, suosi luomua kun käytät siitä kuorenkin. Raasta limestä kuori, varo raastamasta valkoista osaa, se on
kitkerää. Purista joukkoon limen mehu. Pilko kulhoon
valkosipulinkynnet ja paloittele mukaan 10 filettä anjovista. Raasta
joukkoon pari kolme desiä parmesaania. Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoksi ja laita mukaan kulhoon. Lorauta sekaan noin puoli desiä oliiviöljyä. Yrttejä voit käyttää mielesi mukaan, lehtipersilja, ruohosipuli,
tilli ja basilika sopivat settiin. Itse käytin basilikaa. Hakkaa yrtit
hienoksi ja heitä sekaan. Maun tulisi olla tässä vaiheessa raikkaan kirpeä ja melko suolainen. Mausta mustapippurilla ja mahdollisesti
suolalla.
Keitä pasta runsaassa, hyvin suolatussa vedessä ohjeen
mukaan, varo keittämästä liian kauan. Ota talteen desin verran
keitinvettä. Valuta pasta lävikössä ja kaada kastikkeen joukkoon.
Sekoita, lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, jos pasta vaikuttaa sitä
kaipaavan. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti