tiistai 29. heinäkuuta 2014

Lime-anjovispasta

Poikaystäväni toivoma pastaviikko jatkuu Lime-anjovispastalla. Alkuperäinen ohje on Safkaa.com:ista ja löytyy myös siitä ensimmäisestä Saflaa-kirjasta. Olen käyttänyt aiemminkin tätä reseptiä pohjana, kun tein savulohipastaa. Siitäkin tuli erinomaista, kuten kaikista ruoista, joita olen Safkaa-kirjojen resepteillä kokannut. Anjovis vai sardelli? Näin kirjoittaa Hanna Gullichsen: "Käytä kasviöljyyn, mieluiten oliiviöljyyn säilöttyjä suolattuja anjovisfileitä, jotka Suomessa myydään harhaanjohtavasti nimellä sardelli. Varo sillejä ja kilohaileja makeassa mausteliemessä." Itsehän käytin anjovisfileitä enkä sardellia, kun luin pelkkää raaka-ainelistaa kaupassa enkä itse reseptiä. Oli ihan pakko vielä tarkistaa  mitä tuossa minun ostamassa anjovisfileepurkin kyljessä lukee. Kilohailiahan se oli... :D En ole aiemmin koskaan ostanut tai käyttänyt anjovista. Ainoa kosketus anjovikseen on ollut koulun janssonin kiusauksessa ja siitä on jäänyt kammo päälle. Hyvää tuli kilohailista huolimatta! :)


Tarvitset:
500 g pastaa
2 limeä
2 valkosipulinkynttä
1 prk (100g) anjovisfilettä (sardelli)
3 keitettyä kananmunaa
100g parmesaania raastettuna
½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ ruukullista basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa

Voit valmistaa pastakastikkeen suoraan tarjoilukulhoon. Pese limet kuumalla vedellä ja juuresharjalla huolellisesti, suosi luomua kun käytät siitä kuorenkin. Raasta limestä kuori, varo raastamasta valkoista osaa, se on kitkerää. Purista joukkoon limen mehu. Pilko kulhoon valkosipulinkynnet ja paloittele mukaan 10 filettä anjovista. Raasta joukkoon pari kolme desiä parmesaania. Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoksi ja laita mukaan kulhoon. Lorauta sekaan noin puoli desiä oliiviöljyä. Yrttejä voit käyttää mielesi mukaan, lehtipersilja, ruohosipuli, tilli ja basilika sopivat settiin. Itse käytin basilikaa. Hakkaa yrtit hienoksi ja heitä sekaan. Maun tulisi olla tässä vaiheessa raikkaan kirpeä ja melko suolainen. Mausta mustapippurilla ja mahdollisesti suolalla.

Keitä pasta runsaassa, hyvin suolatussa vedessä ohjeen mukaan, varo keittämästä liian kauan. Ota talteen desin verran keitinvettä. Valuta pasta lävikössä ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita, lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, jos pasta vaikuttaa sitä kaipaavan. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti